El passat trimestre la Tururuth va impartir un taller de teatre d’ombres pels alumnes de CFGS d’Animació Sociocultural al IES.Ferran Tallada.

L’experiència va ser molt positiva. Vaig començar amb la representació d’un conte en teatre d’ombres i tot seguit ens vam posar a treballar.
El taller es va estructurar de manera que els alumnes poguessin conèixer i experimentar diferents possibilitats d’il·luminació i manipular diferents tipus de titelles de teatre d’ombres. També vàrem analitzar i experimentar amb la projecció del propi cos i utilitzant objectes.

taller ombres2. tururuth

 

Del joc-experimentació vàrem passar a la construcció d’una escena en teatre d’ombres tot utilitzant les diferents tècniques i recursos que els diferents grups de treball varen trobar més interessants o adients per representar-la.

taller teatre ombres. tururuth

 

També vam parlar del teatre d’ombres com a recurs pedagògic, així com del gran ventall de possibilitats dins l’àmbit d’animació sociocultural.

 El que més em va agradar d’aquesta experiència va ser la predisposició i assertivitat dels alumnes. Vaig sentir com gaudien treballant en equip, inventant, creant, aportant noves perspectives i recursos propis aconseguint un clima de treball afectiu molt positiu.

 Gràcies a tots i totes per l’experiència!!