TÍTOL: SOMIANT DESPERTARÀS

DESCRIPCIÓ:

Us convidem a commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb una selecció de contes que en clau d’humor ens fan reflexionar sobre actituds violentes i ens permet qüestionar determinats rols que assumim pel simple fet de néixer homes o dones.

Diversió i reflexió s’agafen de la mà per a donar-nos algunes claus per a una convivència pacífica i integradora.

 

ELS CONTES:

Amb el conte L’Artur i la Clementina, de l’Adela Turin, coneixerem dues joves tortugues que s’enamoren a la vora d’un estany i decideixen casar-se. La Clementina somia amb una vida plena d’aventures i descobriments,  l’Artur, en canvi, desitja una vida tranquil.la i sense sorpreses. Aquest, la carrega  de grans regals, però no veu important el què la seva companya necessita de veritat. Aconseguirà la Clementina realitzar els seus somnis?.

El segon conte d’aquesta sessió és Rosa Caramel. Ens narra les desventures de l’elefanta Margarida per no aconseguir ser el que s’espera d’ella. Sabrà la nostra protagonista trobar el seu propi camí?

Aquests contes ens parlen d’una realitat propera a moltes dones; un tipus d’agressió, que encara que no és física, aconsegueix bloquejar el propi desenvolupament personal mitjançant el menyspreu i la burla. El conte ens permet reflexionar sobre la necessitat de conèixer-se un mateix i no permetre que ningú anul·li les nostres capacitats ni els nostres desitjos.

La sessió finalitza amb un conte-joc de collita pròpia en què els oients es converteixen en els protagonistes de la història sobre la xocolata de la meva iaia.

Aquests son els ingredients que ens acompanyaran al llarg de diferents aventures on el més important és passar una bona estona i somiar un món millor.

FITXA TÈCNICA

Destinataris: A partir de 4 anys. Durada: 50 min.
Recursos: objectes-titella, narració i cançons populars i d’autor.
Àmbit: Literatura d’autor, conte popular.
Necessitats tècniques: Espai escènic mínim 3mx3m.